Anettes fotos

På denne side kan du se mine fotos ved at klikke på et af fanebladene ovenfor.

Jeg har fotograferet i mange år og primært brugt det i forbindelse med mit arbejde. Da jeg for nogle år siden gik på pension, bestemte jeg mig for at blive en bedre fotograf ved at arbejde mere med det.
Som du kan se, er mit fokus især på alt, der rører sig i naturen.

I 2021 startede jeg med, hver måned, at lægge de bedste af mine billeder på hjemmesiden i mappen ’Månedens fotos’. Når måneden var slut (sådan cirka) tømte jeg mappen, lagde de bedste ind i andre mapper på hjemmesiden, og så var det afsted igen.
Processen med at tage et kritisk blik på billederne og finde dem, jeg synes er værd at vise til andre, er for mig blevet god træning i at tage bedre billeder. Jeg har også altid Orla med til at diskutere de billeder, jeg har udvalgt, og med hans mange erfaringer med farver, lys og billedkomposition, har jeg fået megen brugbar feedback.
Jeg har modtaget mange reaktioner og kommentarer til billederne, og det varmer og glæder mig, at noget, der fascinerer mig i naturen, også kan fascinere og glæde andre.

Jeg har i 2021 fotograferet mange fugle, og jeg har indset, at det kræver øvelse at fange fugle i aktion. I starten af året begyndte vi at fodre fugle, og jeg fik lavet et simpelt fugleskjul, så jeg kunne øve mig på fuglene ved foderbrættet. 
Det mest spændende ved fuglefotografering er, når man begynder at kende fuglenes adfærd og se dem i aktion, som f.eks. mågernes akrobatiske udfoldelser under jagten på føde. Her får billedet sin egen lille fortælling.

Noget andet, som jeg godt kan lide, er at forsøge at synliggøre naturens helt små elementer, nogle af dém man ofte går forbi uden at opfatte dem. Det kan være et rug-aks, hvor rugens blomster åbner sig og lader sit pollen blæse ud. Man siger, at ’rugen drær’. Det kan også være blomsterstande, særlige farvekombinationer eller blot lys og vind, der skaber en helt særlig stemning.

Det vigtigste, når man fotograferer er at have tålmodighed. Man skal stå stille, holde øje med, hvad der sker, det er ofte der, man får øje på noget uventet. Man skal lade roen falde på, også når man går. 
Nogle gange, når jeg går og kigger efter motiver, kan der opstå fantastiske motiver, som f.eks. en sandhveps, der bugserer en sommerfuglelarve hen til et lille hul i sandet, hvor den har sit rede kammer.

En del af det jeg fotograferer, kan jeg først rigtig se i redigeringsprocessen. Derfor er det lige så spændende at redigere som at fotografere. Da jeg f.eks. fotograferede en skovsø en blæsende dag, bevægede alt sig, og jeg troede ikke, at der kom noget ud af de billeder. Men med kameraet kan man fryse øjeblikket, og med lidt beskæring kan man få mulighed for at nyde et stykke abstrakte ekspressionistiske kunst, skabt af naturen.

Anette

 

 

Kommentarer

08.06.2021 08:02

Tove Mikkelsen

Jeg holder øje med fuglebillederne ... især. Vil gerne lægge billet ind på stær, rødhals og spætte . Glæder mig til lidt visuel fuglekvidder i huset.

30.08.2020 06:40

kirsten

Kære Anette.
Tak også for de nye fotos af jordskokkerne. Du er helt fantastisk til at finde spændende vinkler. Jeg tog lige alle de andre fotos igen også. Lise for sjælen, tak.

24.10.2019 13:43

Maria Clara Viveiros

obrigada meus grandes Amigos eu estou bem....
bjs para voces os dois